Εμπειρίες

Οι μοναδικές και διαφορετικές εμπειρίες που προσφέρουμε στον ξενώνα Διόχρη θα σας ταξιδέψουν από το δέκατο ένατο ως τον εικοστό πρώτο αιώνα. Ανακαλύψτε μοναδικές δραστηριοτητες στα Τρικαλα Κορινθιας.

τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse

Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Το Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο οροπέδιο του ομώνυμου βουνού, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Ανω Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Μεγάλο του προσόν, το ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ 200 θέσεων!

Οι δραστηριότητες που προσφέρει το κέντρο είναι πολλές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) και τέλος δύο πίστες χιονοδρομίας, μια αρχαρίων (baby lift) μήκους 150μέτρων και ένα συρόμενο αναβατήρα (πιατάκι) μήκους 400 μέτρων. Το προσωπικό βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski και snowboard, καθώς και σχολή όπου ειδικοί εκπαιδευτές περιμένουν τους μη μυημένους στο άθλημα για το πρώτο τους μάθημα!

Εμπειρία Πεζοπορία

Η Ορεινή Κορινθία προσφέρει πολλές όμορφες διαδρομές πεζοπορίας. Μια από τις πιο μαγευτικές διαδρομές είναι το μονοπάτι Βαρνεβό – Φλαμπουρίτσα.Το μονοπάτι ξεκινάει από το 6ο χλμ. του δρόμου Τρικάλων – Ζήρειας & κατηφορίζει στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.Η διαδρομή με τη χλωρίδα, τον καταπληκτικό βιότοπο της κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας θα σας μαγέψει ώσπου να φτάσετε στα λιβάδια των πηγών του Σύθα.

Άλλες διαδρομές είναι Βαρνεβό-σπήλαιο Ερμή-Πουλιού όχτος, Μοναστήρι Αγίου Βλασίου-Κλεισούρα, Ιερά Μονή Παναγίας–Κεφαλάρι, Κεφαλάρι-Λίμνη Δασίου, Κεφαλάρι-Λ. Δασίου-Ζαχαριάς-Κλεφτάκι, Άνω Τρίκαλα-Περδικούλα. Στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε και την πιο απόκρυφη γωνιά του. Must do η διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και καταλήγει στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, όπου υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε ημιάγρια άλογα.

δραστηριοτητες στα τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse
δραστηριοτητες στα τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse

Λίμνη Δασίου

Ένα μέρος που αξίζει  να επισκεφθείτε είναι η  πανέμορφη λίμνη Δασίου, που βρίσκεται δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και είναι μια από τις ορεινότερες λίμνες της Ελλάδας.

Η λίμνη είναι σχετικά μικρή αλλά πανέμορφη και είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και αγριολούλουδα. Στο μέσο της σχηματίζεται ένα μικρό νησάκι.

Η λίμνη Δασίου αποτελεί ιδανικό μέρος για να κάνετε  πεζοπορία και ποδήλατο βουνού ενώ σε αυτή κατοικούν πολλά σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου και επίσης προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

Ορεινές δραστηριότητες

Το κέντρο ελεύθερης ιππασίας και ορεινών δραστηριοτήτων ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2006 στο Ρέθι Κορινθίας, δίπλα στα φημισμένα Τρίκαλα.

Στις εγκαταστάσεις μας διαθέτουμε ήρεμα και φιλικά άλογα για τη βόλτα σας στις γύρω ρεματιές και τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας, πόνυ για την εξοικείωση των παιδιών με το ευγενές ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας, καθώς και εγκαταστάσεις και ειδικό εξοπλισμό για τοξοβολία
Ελάτε να απολαύσετε ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο δραστηριοτήτων που συσχετίζονται με το βουνό.
Για τους φίλους της ιππασίας, προτείνουμε τη συμμετοχή στην υπέροχη διαδρομή διάρκειας μιάμισης ώρας. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία μέσα στη φύση που φέρνει τον αναβάτη σε επαφή με τις ομορφιές της Ζήρειας, διασχίζοντας το ποτάμι της Φόνισσας, δάση με έλατα και πεύκα, αμπελώνες.

δραστηριοτητες στα τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse
δραστηριοτητες στα τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse

Εμπειρία μήνας του μέλιτος

Επιλέξτε μία απο τις σουίτες του ξενώνα Διόχρη για το ταξίδι του μέλιτος απαράμιλλης ευτυχίας!

Για αξέχαστες γαμήλιες στιγμές μια πληθώρα εμπειριών και υπηρεσιών καθώς και μια μεγάλη ποικιλία διαμονής και ανέσεων προσφέρονται, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, για τις αξέχαστες γαμήλιες στιγμές σας.

Εμπειρία οικογενειακές διακοπές

Αυτό που μας συγκινεί περισσότερο στον Ξενώνα Διόχρη, είναι το να προσφέρουμε στους πελάτες μας την οικογενειακή θαλπωρή και την ηρεμία, σε συνδυασμό με την ασφάλεια, την απερίγραπτη φυσική ομορφιά.

Περάστε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας μαζί μας.

δραστηριοτητες στα τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse
δραστηριοτητες τρικαλα κορινθιας - Diochri Guesthouse

Εμπειρία ελληνικό πρωινό

Κάθε πρωί, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο πρωινό που αποτελείται από φυσικές γεύσεις και μερικές από τις αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές  με τα πιο φρέσκα επιλεγμένα συστατικά.

Αυτή την μοναδική εμπειρία την κάνουμε κομμάτι της φιλοξενίας μας και την προσφέρουμε στο επισκέπτη ως κομμάτι μιας μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας.